Αποφυγή κατανάλωσης νερού στην Κυπαρισσία


Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Κυπαρισσίας ότι λόγω εξάντλησης του νερού γεώτρησης, προκλήθηκε αναρρόφηση και είσοδος χώματος στο δίκτυο ύδρευσης που οδήγησε σε θολότητα του νερού. Η γεώτρηση αυτή τέθηκε εκτός λειτουργίας.

 Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. πραγματοποίησε τις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού του δικτύου, όμως τις επόμενες ώρες ίσως το νερό σε κάποιες παροχές, να παραμείνει θολό.

 Παρακαλούμε τους καταναλωτές της κάτω πόλης Κυπαρισσίας να αποφύγουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες. 

 

Παρά τις δεκάδες ενέργειες της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. με αναβαθμίσεις γεωτρήσεων, αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου και ένταξη νέων πηγών νερού στο δίκτυο ύδρευσης, το  πρόβλημα της λειψυδρίας συνεχίζει να επηρεάζει την υδροδότηση της περιοχής μας. 

Δεκάδες δήμοι της Ελλάδας εκπέμπουν sos, όμως η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. καταφέρνει να διατηρεί την υδροδότηση της Τριφυλίας σε ανεκτά επίπεδα.
Η συνδρομή όλων μας στην προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε για εξοικονόμηση νερού και καταγγελία φαινομένων λαθρο-υδροληψίας για άρδευση.


Για να διαπιστώσετε το μέγεθος του προβλήματος παρατίθεται πίνακας με σύγκριση των περσινών και των εφετινών βροχοπτώσεων στην Κυπαρισσία.